Wellbeing pracowników jako przedmiot zainteresowania pracodawców

Katarzyna Piwowar-Sulej

Abstract

Celem artykułu jest udzielnie odpowiedzi na następujące pytania badawcze: - Jakie czynniki wpływają na dobrostan pracowników? - Jakie działania podejmuje się w Polsce na rzecz promocji zdrowia w miejscu pracy? - Jakie deficyty istnieją w badanym obszarze aktywności pracodawców? Artykuł na charakter poznawczo-aplikacyjny. Przeprowadzono w nim studnia literaturowe nad istotą i czynnikami dobrostanu pracowników oraz dokonano analizy wyników badań obcych dotyczących promocji zdrowia w zakładach pracy.
Author Katarzyna Piwowar-Sulej (EaE / IES / DLaC)
Katarzyna Piwowar-Sulej,,
- Department of Labor and Capital
Pages121-130
Publication size in sheets0.5
Book Romanowska-Słomka Iwona, Salamon Szymon (eds.): Warunki środowiska pracy a zdrowie pracowników. Tom 4, 2018, Wydawnictwo Uczelniane Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Angelusa Silesiusa, ISBN 9788363839598, 359 p.
Keywords in Polishdobrostan, wellbeing, workplace wellness, promocja zdrowia
Languagepl polski
File
Piwowar-Sulej_Wellbeing_Pracownikow_Jako_Przedmiot_Zainteresowania.pdf 391,84 KB
Score (nominal)5
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back