Kształtowanie wizerunku uczelni w otoczeniu międzynarodowym

Justyna Jaskólska

Abstract

The paper concerns the relationships between the relational capital and the image of the university. It is assumed that components of relational capital can be treated as a way and a kind of instrument supporting the process of forming the image. The purpose of this article is to identify selected instances where the components of the university’s relational capital were related to activities forming the image in the international environment. Reputation and identity play a part in forming a positive university’s image, which used to build a culture of internationalization and marketing communication with the international environment
Author Justyna Jaskólska (WUE)
Justyna Jaskólska,,
- Wrocław University of Economics
Other language title versionsForming the image of the university in the international environment
Journal seriesMarketing i Rynek, ISSN 1231-7853, (B 9 pkt)
Issue year2018
No12
Pages199-212
Publication size in sheets0.65
Keywords in Polishwizerunek, kapitał relacyjny, szkoły wyższe
Keywords in Englishimage, relational capital, universities
Abstract in PolishOpracowanie dotyczy relacji, które zachodzą między kapitałem relacyjnym a wizerunkiem uczelni. Przyjęto, iż komponenty kapitału relacyjnego mogą być traktowane jako sposób i swoisty instrument wspomagający proces kształtowania wizerunku. Celem artykułu jest identyfikacja wybranych relacji między kapitałem relacyjnym uczelni a działaniami związanymi z kształtowaniem wizerunku w otoczeniu międzynarodowym. Ważną rolą w kształtowaniu pozytywnego wizerunku uczelni odgrywają czynniki takie jak reputacja i tożsamość, które służą budowaniu kultury internacjonalizacji oraz komunikacji marketingowej z otoczeniem międzynarodowym
Languagepl polski
File
Jaskolska_Ksztaltowanie_wizerunku_uczelni.pdf 183,72 KB
Score (nominal)9
Score sourcejournalList
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back